Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Συνάντηση με κ. Μητσοτάκη

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου μέλη της προσωρινής επιτροπής και μέλη του Συλλόγου μας  παρουσία του δικηγόρου κ. Χατζηφώτη κατάφεραν να διεισδύσουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να συναντηθούν με τον υπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε το πρόβλημά μας, αναγνώρισε το λάθος που γίνεται σε βάρος μας και ζήτησε από τον κ. Χατζηφώτη στο εξής να βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία με το σύμβουλό του κ. Νέζη.

Οι εκπρόσωποί μας ζήτησαν εξαίρεση από το πολυνομοσχέδιο και τόνισαν πως όφειλε να το έχει κάνει ήδη, αλλά πήραν την απάντηση πως «τώρα δε γίνεται». Πιθανόν να εξαιρεθούμε σε δεύτερη φάση. «Θα κοιτάξω τι θα κάνω για σας» είπε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης. 

Οι εκπρόσωποι τού εξήγησαν ότι θα μπορούσαν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ να εξαιρεθούν όπως οι πολύτεκνοι, αλλά, αν και το άκουσε, δε δεσμεύθηκε. Ακόμη και για τους ήδη σε διαθεσιμότητα συναδέλφους των ΕΠΑΛ δήλωσε ότι θα δει το θέμα «σε δεύτερη φάση».

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας: ο ίδιος δεν είχε ιδέα για την κατάργηση των ειδικοτήτων. Ήταν αποκλειστικά ιδέα, πρωτοβουλία και ευθύνη του Υπ. Παιδείας. Το έμαθε, όπως είπε χαρακτηριστικά, από τα ΜΜΕ.