Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μαζική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας



Αγαπητοί συνάδελφοι,
στη σημερινή του συνέντευξη στο Mega, στην εκπομπή “κοινωνία ώρα mega”, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη “δεξαμενή της διαθεσιμότητας”  μπαίνουν εκτός των άλλων και “2000 εκπαιδευτικοί από το υπουργείο παιδείας, πλεονάζον προσωπικό”. Τόνισε επίσης πως όσοι καθηγητές μετακινηθούν στην πρωτοβάθμια δεν θα λογιστεί ότι ανήκουν στο πλεονάζον προσωπικό. Άρα τα 2000 αυτά άτομα είναι “extra”.  Όπως γίνεται κατανοητό λοιπόν, η διαθεσιμότητα δεν θα αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες –γυμναστές, πληροφορικοί κ.λ.π. μόνο- αλλά και περισσότερους κλάδους  τόσο σ’ αυτή τη φάση όσο και στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια της συζήτησης δεν πήρε σαφή θέση στο εάν οι καθηγητές που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ εξαιρούνται ή όχι από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Είναι σαφές ότι το ποιός πλεονάζει και ποιός όχι θα το κρίνει το υπουργείο παιδείας με τα γνωστά κριτήρια που δεν ευνοούν κυρίως εμάς που διοριστήκαμε με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Αγαπητοί συνάδελφοι, οι εξελίξεις όπως καταλαβαίνετε είναι ραγδαίες και όχι θετικές για μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να πιέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να αποφύγουμε το δυσάρεστο σενάριο. Κατά τη γνώμη μας έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε τις εξελίξεις ακόμη, μόνο όμως με τη δική σας στήριξη, συμπαράσταση αλλά και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που κάνουμε.
Γι’ αυτόν τον λόγο σας καλούμε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 10.00 το πρωϊ έξω απο το υπουργείο παιδείας, όπου με την παρουσία του δικηγόρου μας κυρίου Χατζηφώτη θα γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου αυτή να πάρει θέση στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διορισμένων με ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών.



Συνέντευξη Μητσοτάκη στο mega, πρωϊνό Τρίτης 9 Ιουλίου
 
    Από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή