Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τη συνάντηση στο Υπ. Παιδείας



Σήμερα 5/9/2013 τριμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον κο Γιαννόπουλο  Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού κου Κεδίκογλου ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού.
                Στη συνάντηση έγινε  διεξοδική ανάλυση όλων εκείνων των διαχρονικών στρεβλώσεων στη διαδικασία διορισμών στην εκπαίδευση που έχουν οδηγήσει στη άδικη μεταχείριση των εκπαιδευτικών που διορίσθηκαν με ΑΣΕΠ  καθώς και  των θέσεων του Συλλόγου με έμφαση στο θέμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας ( εξαίρεση, διάκριση μοριοδότησης σε σχέση με άλλες  μορφές διορισμού ) και στην απόδοση των οργανικών μας θέσεων-τοποθετήσεων  σε σχολικές μονάδες για τις οποίες έχουμε διαγωνισθεί. Επίσης καταγγείλαμε το γεγονός ότι ενώ  η διαδικασία των υποχρεωτικών αποτελεί μορφή κινητικότητας, δε συμπεριελήφθη  σε αυτή το κριτήριο του τρόπου διορισμού.
 Ο Διευθυντής του Γραφείου, κος Γιαννόπουλος, κατανόησε το σύνολο των θέσεων μας και αναγνώρισε ότι έχουμε αδικηθεί στο θέμα της μη απόδοσης οργανικών θέσεων από τη πρώτη στιγμή του διορισμού μας. Δεσμεύτηκε να προωθήσει τις θέσεις μας στον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου.
Κατά την αποχώρηση μας από το γραφείο γίναμε δυστυχώς αυτόπτες  μάρτυρες ενός ιδιαίτερα ανησυχητικού επεισοδίου που δείχνει την αντίληψη με την οποία οφείλουμε να έρθουμε και θα έρθουμε σε σύγκρουση ως Σύλλογος αλλά και ως εκπαιδευτικοί που λειτουργούν  μακριά από κλίκες και συντεχνιακά συμφέροντα. Σύμβουλος του Υφυπουργού, πρώην συνδικαλιστής του Πειραιά εξηγούσε με προκλητικό ύφους σε συναδέλφους  από τις Τεχνικές ειδικότητες, διορισμένους με ΑΣΕΠ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ότι η επετηρίδα στη διαδικασία της κινητικότητας θα πρέπει να αξιολογηθεί με 30 μόρια όπως και ο γραπτός διαγωνισμός. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πως  πιστεύει  ότι πρέπει να αξιολογηθούν αυτοί που είναι χωρίς γραπτό ΑΣΕΠ αλλά και χωρίς επετηρίδα ( διορισμένοι με 30/μηνα, 24/μηνα ) απάντησε ότι και αυτές οι κατηγορίες  διορισμών είναι επετηρίδα !!  Έχουν, όπως καταλαβαίνουμε, σκοπό να συνεχίσουν να παρανομούν εις βάρος μας, ξεπουλώντας  για χάρη του συντεχνιακού  τους παιχνιδιού και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας μας. Συνεργάζονται  παρασκηνιακά και με προθυμία με εκείνους που προωθούν ανοικτά και επίσημα τη διάλυση της ελληνικής εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου. Εμείς οφείλουμε, στα σχολεία μας, στις συνελεύσεις  μας και όπου αλλού χρειαστεί, ακόμα και αν αυτό μας φέρει σε σύγκρουση,  να τους ξεσκεπάσουμε και να δηλώσουμε ότι δε πρόκειται να τους περάσει.
Ο Σύλλογος συνεχίζει τη δράση του και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει και άλλες συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και με  πολιτικούς παράγοντες και φορείς.