Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση με τον κ. Πρωτόπαππα

Σήμερα Πέμπτη 18/7/2013 μέλη της προσωρινής επιτροπής του Συλλόγου μας συναντηθήκαμε με τον κ. Πρωτόπαππα, υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, για να του εκθέσουμε τις θέσεις και τα αιτήματά μας.

Όπως μας ανέφερε, το Σεπτέμβριο θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις κυρίως γυμναστών και βέβαια κάποιοι, λίγοι και με δεύτερη δουλειά, θα απολυθούν από το χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια μας διαβεβαίωσε πως γίνονται προσπάθειες γενικά να μην γίνουν απολύσεις.

Όσον αφορά τους διορισθέντες μέσω ΑΣΕΠ, είπε πως δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα γιατί οι ιθύνοντες θέλουν να έχουν την ευχέρεια να τους μετακινήσουν όπως τους υπόλοιπους. Παρ΄όλα αυτά δε σκοπεύουν να τους απολύσουν. Στο σημείο αυτό ο κ. Πρωτόπαππας επικαλέστηκε δημόσιες δηλώσεις υπουργών, όπως του κ.Μητσοτάκη κλπ. σύμφωνα με τις οποίες ο ΑΣΕΠ εξαιρείται από τις απολύσεις.

Ωστόσο δεν έδωσε σαφή απάντηση στο ερώτημά μας γιατί δεν καταγράφηκε στο πολυνομοσχέδιο ξεκάθαρα ως κριτήριο ο ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα μας παρέπεμψε επανειλημμένα στο Υπουργείο Παιδείας για οτιδήποτε άλλο και κυρίως για το θέμα των οργανικών που δικαιούμαστε βάσει της προκήρυξης.

Επίσης δεν παρέλειψε να μας πληροφορήσει πως οι κινήσεις Αρβανιτόπουλου δε βρήκαν σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ που μάλλον αιφνιδιάστηκε και πως ο ίδιος δε συμφωνεί με την κατάργηση κλάδων στα ΕΠΑΛ. Γι' αυτό, όπως μας είπε, τα μέλη της Κυβέρνησης που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν ως όρο να μη γίνουν άλλες επεμβάσεις στο χώρο της Παιδείας. "Η συμφωνία είναι να μην ξαναγυρίσουμε στο θέμα της Παιδείας, για να δουλέψουν και οι εκπαιδευτικοί ασφαλείς και να είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά τους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, όπως όλοι καταλάβαμε, η συμφωνία αυτή και προφορική είναι και ήδη έχει παραβιαστεί σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήδη μία φορά από τον κ. Αρβανιτόπουλο.